Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

133.) - Legyenek céljaid.

2018. január 02. 16:10 - RiaRia

paper-3042645_640.jpg

Célok nélkül félemberek vagyunk. Ha valaki, akkor én vagyok olyan típus, aki nem szeret célokat kitűzni. Mindig az volt, hogy - majd lesz valahogyan, az élet majd kialakítja a sorsom. - Ez volt eddig. Most döbbenek rá, hogy ha nem tűzök ki célokat, értelmetlenné válik az életem, és csak bolyongok a nagyvilágban. Ebben az új esztendőben csak egy célt tűztem ki magamnak, a fogyást, és mindent ennek rendelek alá. Most ez a fontos, és ha lesz energiám, visszatérek "az élet nem mindig habos torta" című blogom folytatásához is, de most erről is le kellett mondanom a cél érdekében.

Jó, ha te is kitűzöl célokat akár minden napra, mert irányt ad az életednek, és ha nem tudod hogyan is éld az életed, még mindig lesz a kezedben kapaszkodó, amihez fordulhatsz. Legyenek rövid, középtávú és hosszú távú céljaid is. Gondolkoztál-e már azon, mit fogsz csinálni egy év múlva, öt év múlva, vagy esetleg tíz év múlva? Ha felírod egy füzetbe, mik a terveid, mit tudsz tenni ezek érdekében, min kell változtatnod, milyen erőforrásokhoz tudsz fordulni, akkor világosan fogod látni mikor hol tartasz a napod során, a hónapod során, vagy az egész évedet is be tudod így tervezni. És ráadásul célokat kitűzni remek elfoglaltság. Megdolgoztatja egy kicsit a szürkeállományunkat, gondolkoznunk kell, hogy mi a fontos és mi haszontalan az életünkben.

Ha végül visszatekintesz pár év múlva a céljaidhoz, és értékeled magad, látni fogod, hol hibáztál, és mit csináltál jól. Ehhez megintcsak el kell gondolkodnod majd önmagadon, a fejlődéseden, esetleg az esetleges kudarcaidon is. És már tudni is fogod, hogy hol kell változtatnod. Tűzz ki határidőket! Minden egyes célodhoz írj egy dátumot, hogy mikorra is szeretnéd megvalósítani. Ez majd ösztönözni fog téged, hogy iparkodjál betartani az ígéreteidet. Írhatsz egy bakancslistát is, ahol a terveidet, a céljaidat rögzíted. Ne legyen túl hosszú, legyen olyan, amiről mindig is vágyakoztál, és amit szeretnél kipróbálni a közeljövőben vagy életed bármelyik szakaszában. Tervezz, ötletelj, légy kíváncsi a világra, és főleg önmagadra, a terveidre. Minél hamarabb belekezdesz a célok megvalósításába, annál hamarabb teljesülnek a kívánságaid. :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr7313543379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása