Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

141.) - Várd szeretettel a vendéget.

2018. január 22. 01:51 - RiaRia

flowers-376818_640.jpg

A legnagyobb takarítás közben vajon hiányzik-e egy váratlan vendég? Minden széjjel van dobálva, épp a rendrakás kellős közepén vagy, sehol egy kis hely, ahová le lehetne ültetni bárkit is. Mégis szeretettel fogadd a váratlanul betoppanó vendéget, hiszen ő nagy örömmel és lelkesedéssel jön hozzád. Tárd ki az ajtód, és nyisd ki a szíved a meglepetések előtt. Lehet, hogy valaki épp egy csokor virágot hoz neked éppen, mert eszébe jutottál.

Ne légy mogorva, és ne látszódjon rajtad semmiféle neheztelés, amiért a vendég épp nem tudta, hogy te milyen nagy munkában is vagy. Legyen időd másokra. Lehet, hogy épp segítségért jött valaki, sosem tudhatod, hogy ki mikor van épp bajban. Lehet, hogy csak egy kis társaságra vágyik a betoppanó, ne rontsd el a napját. Ne tekints rá úgy, mint egy időutazóra, akinek talán épp máshol lenne a helye.

Hagyd abba a munkád, és foglalkozz a vendégeddel teljes odaadással, kínáld meg őt egy csésze teával vagy kávéval, és ha épp nagy sütés-főzésben vagy, akkor egy kis süteménnyel. Meglátod a vége mindig jó lesz, és egy jót beszélgettek, a munka úgyis megvár téged. Légy befogadó, és ne légy kíváncsi rá, hogy vajon mi szél fújta erre a kedves vendéget, örülj, hogy gondolnak rád, mert hamar elijesztheted az embereket magad mellől a hidegségeddel.

Lehet, hogy esetleg épp elfelejtettél valamit? A virágcsokor egy randira hívó szó méltó kifejezője? Ha így van, akkor pedig gyorsan készülj el, és érezd magad jól a kedves vendéged társaságában. Ha mindig jószívvel vagy mások iránt, örömmel jönnek majd hozzád, és sok barátod lesz, sosem maradsz magadra.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6113593543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása