Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

159.) - Figyelj a napirendedre.

2018. március 13. 03:18 - RiaRia

travel-1781137_640.jpg

Életünkben mindig akad kipipálnivaló feladat, terv, cél, amire jó ha időt szánunk. A képen épp az utazás a fő cél, és ha nem akarunk róla lemaradni, be kell illesztenünk a napirendünkbe. Ezért mindig hasznos, ha figyelsz és megtervezed a napi-, heti-, és a havi feladataidat, vágyaidat, álmaidat. Mindig légy résen, hogy mindenre jusson az idődből. Egy jó haditervre mindig szükséged lesz, ha netán összetornyosulnak a dolgaid a fejed fölött.

Van, hogy elkészítjük a napi listánkat, mégis sokszor a saját fejünk után megyünk. Ahogy az élet adja, úgy éljük az életünket, és ez sokszor tévútra vezet minket. Az élet furcsaságait nem kerülhetjük el, de ha van egy jó feladatlistád, terved arról, hogy mit csinálj napközben vagy a hét egyes napjain, akkor megkönnyíted a dolgod, és zökkenőmentesebbek lehetnek a napjaid. Van úgy, hogy egy bevásárlást is jó ha előre betervezünk, hiszen az időnk véges, a feladataink viszont egyre csoportosulnak.

Mindig legyen pihentető tevékenység a listádon, hogy kellően tudj regenerálódni. Például épp az utazás lehet az, ami kikapcsol most a héten, indulj útnak, és érezd magad jól. Ilyenkor már a napirendünket egy kicsit el is felejthetjük, hiszen a jól megérdemelt pihenésünket töltjük. Ha visszatérsz, ráérsz majd új feladatokat kitűzni magadnak.

Könnyen lehet, hogy mást csinálunk, mint amit leírtunk magunknak. Legyél rugalmas, ha kell változtass, és alakítsd úgy az életed, hogy minden percedet élvezettel töltsd. Csak olyan célokat tűzz ki a magad számára, ami egy kis kihívással is jár, unalmas célok sohasem vitték előrébb életünk szekerét. Figyelj mindig arra, hogy szeretteiddel is tölts időt, a barátokra is jusson az idődből. Segíts ott, ahol csak tudsz, ismerd meg a saját igényeidet, és ehhez igazítsd mindig a saját napirendedet. Használd ki a lehetőségeidet, új célokat tervezz be, amiket meg szeretnél valósítani. Légy változatos, minden napod legyen más és más, ügyelj arra, hogy egy tökéletes tervet kovácsolj magadnak, mert sok időt megspórolhatsz. Ha kész a terved, nincs más hátra, mint úgy élni, hogy tényleg mindet kipipálhasd magadnak a napod vagy a heted végén. Öröm és boldogság lesz a jutalmad. :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9513735156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása