Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

180.) - Ne akarj túl sokat egyszerre.

2018. december 07. 13:51 - RiaRia

flood-24420_640.png

Nem akkor teljesítünk jól, ha sok feladatot próbálunk megoldani rövid idő alatt. Bár, ez is lehetséges, jó időbeosztással. A cél mégis az kell, hogy legyen, hogy minél tökéletesebben végezzünk el valamit, legyen jó és hasznos az, amit csinálunk. Ezért kell néha lassítanunk a tempónkon. Figyeld meg magad, hogy mikor kerülsz időcsapdába, mikor szorít az időd úgy, hogy változtatásra kényszerít téged. Erre nagyon kell figyelned, hogyha jó munkát akarsz végezni.

Ha túlzsúfolod a napjaidat rengeteg teendővel, könnyen juthatsz el arra a szintre, hogy még azzal a feladatoddal sem végzel, ami a legfontosabb lenne számodra aznap. Mindent módszeresen csinálj. Vigyél rendszert az életedbe, tervezz, találj ki olyan trükköket, amivel megkönnyítheted a dolgod. Még segítséget is igénybe vehetsz, vagy bízz egy-két feladatot másra, ha úgy érzed, ők jobban boldogulnak vele, így még plusz időd is felszabadul. Arra törekedj, hogy minőségi munkát végezz. Amire odafigyelsz, azt általában jól meg is oldod. Ha valami eltéríti a figyelmedet, akkor könnyen zsákutcába kerülhetsz. Ne engedd, hogy elkalandozzon a figyelmed. Ha valamilyen sürgős vagy fontos dolgod van, meg kell tanulnod jól koncentrálni az adott feladatra.

Mindig csak egy valamivel foglalkozz. Lehet, hogy vannak, akik több dologra is tudnak egyszerre figyelni, de ez nem hiszem, hogy tartós lenne hoszú távon. Zárj ki minden zavaró tényezőt az életedből, amikor a munkádról vagy a fontos teendőidről van szó. Az idő tud neked dolgozni, ha jól építed be a rendszeredbe. Ha barátságban vagy az idővel, nem torlódnak majd fel fölösleges feladatok a napod során.

Élvezd, amit csinálsz! Csak így lehetsz hatékony. Örömmel kezdj bele mindenbe, amit meg kell csinálnod. Ha tudsz fontossági sorrendet tartani, akkor mindig azok a feladatok kerülnek előtérbe, amiket mindenképpen meg kell oldanod, ha törik ha szakad. A végére hagyd azokat az intéznivalókat, amiket könnyűszerrel meg tudsz oldani. Ez szinte rutinból menni fog. És a nap végén hagyj időt arra is, hogy végig tudj nézni a napodon, mit csináltál jól és min szeretnél változtatni. De mindenképpen legyél elégedett, ha sikerült legalább azokat a dolgaidat elintézni, amik nem tűrtek halasztást. Örömmel térj nyugovóra majd este, mert holnap is lesz nap, és ha ma nem is sikerült esetleg mindennel végezned, holnapra kovácsolhatsz egy olyan ütős tervet, amibe végül minden belefér, amit szeretnél. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6714452744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása