Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

209.) - Fölöslegesen ne idegeskedj!

2019. október 26. 05:51 - RiaRia

detective-1424831_640.png

Inkább keresd meg a problémád okát, mint ahogy a képen keresi a választ a detektív figura. Tudom, számtalan oka lehet annak ha ideges vagy, mégis arra kérlek, hogy nyugodj meg, mert csak az erődet pazarolod ha fölöslegesen rágódsz olyasmin, amit lehet, hogy nem is neked kellene megoldani. 

Mindig vizsgáld meg, hogy okkal vagy ok nélkül vagy-e ideges. Ha van rá okod, még akkor sem célszerű kitenned önmagad olyan érzelmi viharoknak, mint amit ez generálni szokott. Csak összetűzésbe keverednél másokkal is, nem beszélve arról, hogy bizony, kell idő mire megnyugszol, ha már a haragod a tetőfokán áll. Mindennek van oka. Nem történik semmi ok nélkül. Ezt ha jól az emlékezetedbe vésed, akkor sokkal hamarabb túlteszed magad egy krízisen is akár, és ez nem megvetendő. Én is mostanában egy ilyen érzelmi hullámba keveredtem, de sikerült még időben önmagamon uralkodni, és így nem lett nagyobb baj belőle.

Nem szeretünk másokat megbántani, de mi sem szeretjük ha minket okolnak olyasmiért, amit például meg sem tettünk. Hajlamosak vagyunk hirtelen ítélkezni, ami csak haragot, veszekedést okoz, és ebből a kialakult rossz helyzetből aztán ember legyen a talpán, aki jól ki tud jönni. Ne vegyél mindent a lelkedre. Nem érdemes foglalkozni sem olyan dolgokkal, amik csak a tűrőképességünket teszik próbára. Egy ideig bírjuk cérnával, de a cérna egyszer elszakad és csak saját magunkat idegesítjük fölöslegesen.

Mindig kérdezd meg magadtól, ha nem vagy biztos a dolgodban, hogy - helyesen cselekszem-e? Ha a válaszod igen, akkor bármit is teszel, nem lesz lelkiismeret furdalásod. Győződj meg róla, hogy nem ártasz-e másoknak azzal, amit épp tenni készülsz, és ha a válaszod nem, akkor nyugodt szívvel bármit megtehetsz amit csak szeretnél. Aki fölöslegesen idegeskedik, hamar ráncokat gyűjt az arcára, mert sosem vidám, sosem tud úgy élni, hogy meg legyen elégedve önmagával vagy éppen az őt körülvevő világgal. Legyél te kivétel, és kezdd minden nap úgy a napodat, hogy tudj örülni mindennek, amit csak eléd hoz a jó sorsod. Meglásd, örömödet leled majd benne! :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5115263734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása