Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

223.) - Takarékoskodj!

2020. június 27. 08:06 - RiaRia

poppy-5270458_640.jpg

Ha nem is ma van a takarékoskodás világnapja, azért nem árt odafigyelnünk mindig arra, hogy mire is költjük a pénzünket, és tudunk-e spórolni éppen valamin. Mivel semmi közöm ahhoz, hogy mire is költesz pénzt, ezért csak nagyon félve írom, hogy azért nagyon sok mindenen tudunk takarékoskodni. Mindenki maga dönti el, hogy épp szórja-e a pénzét vagy mondjuk köt egy gépkocsi nyereménybetétkönyvet. Sokfelé tehetjük a pénzünket, és azt mondják, hogy a pénz az utcán hever, csak észre kell tudni venni azt a lehetőséget, ami elénk tárul.

Még kislány voltam, de már suliba jártam, sokat játszottuk a barátnőimmel, hogy a tekintetünket a földre szegeztük séta közben, hogy találunk-e némi kallódó forintot a járda szélén. Csodálkoztunk is nagyot, mikor sok-sok apró pénzre bukkantunk. Valószínű, hogy véletlenül pottyanhatott ki valakinek a zsebéből és mi meg megbecsültük a talált pénzt. Takarékoskodtunk is abban az időben takarékbélyeg formájában, amit egy évig gyűjtöttünk és vissza lehetett váltani pénzzé a bankban. Olyan jólesett akkor, hogy van némi pénzünk, ami csak a miénk és arra költjük, amit éppen megálmodtunk magunknak.

Most, hogy felnőttem, szinte kinőttem ezt a takarékos énemet, mert nagyon figyelnem kell rá, hogy mire is osztom be a meglévő pénzemet. Nagyot változik a világ 10-20-30 év alatt, de egyvalami biztosan megmarad, és ez a pénzünk, amit jó, ha még időben jó helyre teszünk. Sosem tudhatjuk, hogy mikor mire kell a félretett jövedelmünk. Sok trükk van arra nézve, hogyan is spórolhatunk meg magunknak jelentősebb összeget. Itt is szabadon választhatunk a lehetőségek közül. Egy a lényeg! Ne pazaroljunk fölöslegesen, mert ez semmilyen téren nem kamatozik. Gondoljunk mindig arra, hogy közbejöhet váratlan kiadás, váratlan esemény, amikor is örülhetünk, ha van némi tartalékunk. Ne felejts el minden héten eltenni egy kis pluszt önmagad számára, sok hasznát veszed majd a későbbiekben, ebben biztos lehetsz! Sok kicsi sokra megy! :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2215970388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása