Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

271.) - Ne fesd az ördögöt a falra!

2021. szeptember 17. 14:10 - RiaRia

angel-1294116_640.png

Hogy is szoktuk mondani? - "Ne fesd az ördögöt a falra, mert hamarosan megjelenik." - Bizony, ha nagyon babonások vagyunk, akkor ilyesmi jut elsőre az eszünkbe. De az is eszünkbe kell jusson, hogy vannak védőangyalkáink, akik gyorsan a segítségünkre sietnek ilyenkor. De az biztos, hogy elég gyakran ismételjük ezt a mondatot. Nem szabad olyat mondani, amit nem szeretnénk hogy megtörténjen. Menjünk elébe a bajnak, és gondolkodjunk pozitívan. Sokkal bölcsebb gondolat, mint az ördögöt kísérteni. Inkább jusson eszünkbe, hogy milyen csodás napra ébredtünk, mennyi minden áll a rendelkezésünkre, hogy boldog napunk legyen. Ha véletlenül mégis olyat mondtál, amit nem szerettél volna, válts egy másik ritmusra, ahol optimistábban szemléled a dolgaidat.

Számtalan eseménnyel találkozunk egy nap folyamán, így óhatatlanul is történnek velünk rosszabb dolgok is, amit azért nem kell mindig a rosszakaratú ördög számlájára írni. Legyünk egy kicsit körültekintőek, és ha mégis belebotlunk néha ördögi játszmákba, tudni fogjuk, hogy ez csak múló "rosszullét", amit könnyen kiheverünk. Annyira nem szabad hinni rossz jóslatokban, hogy elrontsa a kedvünket. Az élet szép! Az élet szeret minket, ezért kutya kötelességünk úgy irányítani a sorsunkat, hogy még véletlenül se legyünk kitéve babonás szójátékoknak. Ha mégis elhangzik ilyen a környezetünkben, váltsunk stílust és vegyük könnyedén az esetet. Annyi minden kívánnivaló van körülöttünk (a következő bejegyzés épp erről fog szólni), hogy bőven van miből válogatnunk.

Nincs semmi baj és nem is lesz semmi baj, ha néha féket teszünk a nyelvünkre, és megkíméljük magunkat a rossz szituációktól. Éljünk kedvünkre! :) És ebbe számtalan jó dolog beletartozik. Tartsuk az ördögtől való gondolatokat távol magunktól, és így nem kell amiatt aggódnunk, hogy belefutunk nem kívánt helyzetekbe. Ha mégis félünk valamitől, akkor sincs semmi gond, hiszen tudjuk irányítani a gondolatainkat. Tereljük őket a helyes mederbe, így a jó sorsunk is sok áldással jutalmaz majd meg minket ezért. Éld az életedet pillanatról pillanatra, élj úgy, hogy oda semmi ördögfia ne tudjon befészkelődni! Hogy mégis hogyan szabaduljunk meg a negatív kicsengésű szavainktól, arra van egy egyszerű trükk. Nem szabad kimondani hangosan azokat a gondolatainkat, amik rossz irányba vinnének minket. Tartsuk csak magunkban, tegyük el őket egy nagy zsákba és gondolatban dobjuk ki ezt a zsákot a nagy folyó vizébe, ahol majd a mélybe száll és nem okoz nekünk több galibát. Légy optimista mindenben, s meglátod, hogy könnyebben veszed majd az akadályokat! :)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4416691868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása