Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

285.) - Élvezd a nap minden pillanatát!

2022. január 23. 13:26 - RiaRia

reading-ga68fe2c8a_640.jpg

Ne vedd félvállról a címbéli mondatot! :) A fenti képen a kis srác is mindent megtesz azért, hogy boldog pillanatok vegyék őt körül. Még a kedvenc mesekönyvét is be tudta csempészni a paplan alá, hogy az Óperenciás tengeren túl érezhesse magát. Elmaradhatatlan kellék ugye a kis zseblámpa, nehogy kitudódjon, hogy még nem alszik. 

Szeretünk boldogok lenni, valljuk be! Sokszor nem is kell sok a boldogságunkhoz. Elég, ha meglátjuk az ajtóban az épp hazaérkező kedvesünket, s egyből a karjaiban találjuk magunkat. Mi ez, ha nem maga a boldogság?! Minden pillanatban érezhetjük magunkat boldognak. Ez csakis tőlünk függ, hiszen, ha nagyon akarjuk, távol tudjuk tartani magunkat a rossz behatásoktól. Ha mégis megtörténik hasonló, a hozzáállásunk kisegít minket a bajból. 

Ma vasárnap van, különösen alkalmas ez a nap, hogy minden gondunkat hátrahagyva örüljünk, és élvezzük az életünket. Használjunk ki minden adódó alkalmat arra, hogy a szívünk mélyére tudjunk rejteni odaadó pillantásokat, szép szerelmeket, öleléseket, sok-sok csodás eseményt, minden olyat, ami megdobogtatja a szívünket. Még jócskán van hátra a mai napból, találj kedvedre való szórakozást, ilyenkor nincs helye az unalomnak, hiszen olyan örömteli pillanatokkal lehetünk együtt, mint a családi beszélgetések a szépen terített aszal mellett, vagy egy kis buborékfújás délután a gyerkőcökkel. Ki ne hagyd egyiket sem!

Lehet, hogy nem mindig jó a kedvünk. Ez azonban nem szabad, hogy ok legyen arra, hogy az egész napunk tönkremenjen. Kis odafigyeléssel, kis ötletességgel, kis igyekezettel máris olyanná varázsolhatjuk a napunkat, amilyenné szeretnénk. Lehet, épp azon mesterkedsz, hogyan is vigasztald meg a gyermekedet, mert durcás lett és sehogy nem akar jókedvre derülni. Ilyenkor bizony nem a "bánatűző csokoládé" a megoldás, ki kell találnod, hogyan is tudsz örömöt szerezni a gyermekednek, amitől azután minden rossz érzése messze száll, és lesz kedve játszani veled. Sok-sok trükkös perceid lehetnek ilyenkor, de megéri a fáradozást, hiszen egy örömteli arc mindent el tud feledni, még azt is, hogy az előbb még durcás volt. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr716821984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása