Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

290.) - Sose feküdj le haraggal.

2022. április 03. 02:31 - RiaRia

moon-gfaa98323d_640.jpg

Remélem, már javában alszol, nekem most nem sikerül. Ha netán nehéz szívvel tértél aludni, reggel majd gondolkodj el azon, hogy sosem jó, ha nem készülünk föl a nyugodt alvásra. Minden porcikánk megbánja, ha haragosak vagyunk, és ezt az érzést bizony nem szabad magunkkal cipelnünk. Inkább egy jó könyvet válassz megnyugtatásként, az eltereli a gondolataidat, és később biztosan más színben látod majd a világot. Minden nézeteltérésünket meg kell tudnunk beszélni, hiszen csak ekkor derülhet ki, mi is volt az igazi baj. Néha megbántódunk, néha megsértődünk, de ez nem szabad, hogy ok legyen arra, hogy "dulifulit" játsszunk. Mérgesen még nem születtek jó és okos gondolatok, csak az érzelmeink kavarognak összevissza. 

A haragos viselkedésről nekem mindig a fájdalom jut eszembe, mert az biztos, hogy ha egyszer valaki megharagszik, valaki elszenvedi ennek a negatív hatását, ami valljuk be, sokszor fájdalommal is jár. Nagyon nehéz dűlőre jutni a haragos, morcos emberekkel. Inkább keressünk más elfoglaltságot, ha valami megbánt minket, kicsit később szebb fényben látjuk majd a történteket. Lehet, hogy nem is volt olyan nagy horderejű dologról szó, csak mi képzeltünk bele mást. Jobb a békés természet, sokkal több örömöt kapunk cserébe másoktól, ha mi is béketűrők vagyunk. Nézz meg este egy jó filmet, tervezz, ötletelj, találj ki valami jót másnapra, és amikor aludni térsz, csendben gondolkodj egy kicsit, nyugtasd le az elméd, hogy jóízű alvásban legyen részed.

Keress olyan dolgokat estére magadnak, amikről tudod, hogy pihentetőleg fognak rád hatni. Kérdezd meg magadtól, hogy eléggé felkészült vagy-e az alváshoz. Sajnos velem is kitol néha az éjszaka, és kénytelen vagyok kicsit virrasztani. De ilyenkor is próbálok nyugodt maradni, és nem felidegesíteni magam, mert épp nem jött álom a szememre. Legközelebb majd másképp lesz, nem minden napunk egyforma. Régebben volt, hogy én is "dulifuli törpöt" játszottam, ha nem tudtam azonnal elaludni, mégis jobb a békesség, hiszen mindig az érzéseink irányítanak minket, és - amit gondolunk, azzá leszünk -, tartja a mondás. Gondolj mindig a családodra, arra az összetartó erőre, ami bennük van, gondolj mindig arra, hogy milyen jó lesz reggel újra látni őket, amikor is kinyitod majd a szemed. A szíved teli lesz jósággal, és örömmel várod majd mindig ezt a csodás pillanatot. Sose feküdj le haraggal. Mindig legyen esténként egy kérdés magadhoz, amiről tudod, hogy nyugodt álmot hoz el, ha majd aludni térsz. Ébredj vidáman! Én is a nyakamba húzom a paplant, és ki sem nyitom a szemem reggelig! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2417796229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása