Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

296.) - Beszélgess sokat!

2022. június 06. 08:57 - RiaRia

make-a-phone-call-g843e544b7_640.jpg

Talán a kapcsolataink a legfontosabbak az életünkben. Nemigazán boldogulnánk, ha csak egymagunk élnénk remete módra, ezen a nagyvilágon. A kapcsolatainkat viszont ápolnunk kell, mert ha megszakadnak, megint ott vagyunk, ahol a part szakad. Mindennap kapcsolatba kerülünk valakivel, vagy amikor a boltban fizetünk a pénztárosnak, vagy a postán csekkbefizetésnél, stb. Ezeket a dolgokat egyedül nem tudnánk megoldani. És, ha már kapcsolatokról van szó, persze hogy szóba jön a beszélgetés, hiszen ezt sem kerülhetjük el. Aki nem szeret beszélni, nehezen értik meg, mit is szeretne kifejezni, mit szeretne a tudtunkra adni.

A beszélgetésen természetesen nem a pletykálkodást értem, mert abból is van bőven, az biztos. Inkább a természetes közvetlenhangú, kötetlen beszélgetésre gondolok. Erre mindenkinek szüksége van, ezt szerintem mindenki tapasztalja is magán. Ha találkozol útközben egy jó barátoddal, biztosan nem mész el mellette szó nélkül, szóba elegyedtek, még az is lehet, hogy együtt folytatjátok az utatokat, elkíséred őt valameddig. Egy jóízű beszélgetés aranyat ér, oldja a feszültséget, minden pénzt megér. Feldobhatja a napodat, sőt, meg is változtathatja a napodat, lehet, egészen másképp alakulnak a dolgaid a hatására.

Beszélgess sokat! Kezdeményezz, ha úgy látod, hogy szükséges ez. Ha két ember ül egymás mellett, óhatatlanul is szót váltanak, még ha csak az időjárásról beszélgetnek is. A buszmegállóban is tapasztalható hasonló jelenség, mert szükségét érezzük, hogy beszéljünk valakihez, főleg ha sokat kell várakozni. Családi körben pedig elengedhetetlen egy jó kis beszélgetés a szeretteinkkel, a gyerkőceinkkel, a kedvesünkkel vagy a szüleinkkel. Ha épp nem vagyunk együtt, ott van lehetőségként a telefon, amivel tarthatjuk a kapcsolatot egymással. A telefon nagyszerű találmány, összehoz két embert, akik megbeszélhetik az éppen aktuális témát, ami érdekli őket.

Ritka az az ember, aki nem szeret beszélgetni. Ilyenkor őt is invitálni kell esetleg egy jó sétára, mert nemigaz, hogy nincs mondanivalója, csak lehet, nehezen fejezi ki magát. Ha látja, hogy őszintén, tiszta érzésekkel közelítünk felé, ő is megnyílik, mint a rózsa, és lehet, hogy sok mindent elmond magáról, amit eddig nem tudott elmondani. Ne teljen el nap egy jó beszélgetés nélkül! Ez akár szabály is lehetne, hiszen annyira hiányoljuk, ha nem szólnak hozzánk, hogy akár mélabú, magány is kialakulhat, ha túl sokáig csak magunkba fordulunk. Kezdd mindig úgy a napodat, hogy megkérdezed a szeretteidet, hogy vannak, meséljék el mit álmodtak, és mi a tervük esetleg mára, hátha te is szeretnél bekapcsolódni. Élvezetes emlékek születhetnek a beszélgetések hatására. :)

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr2017849379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása