Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

300.) - Őrizd meg a jókedvedet!

2022. augusztus 28. 20:34 - RiaRia

amusement-park-g07c872d8c_640.jpg

Hát, azt hiszem, hogy a jókedved határtalan, ha felültél egy ilyen vidámparki attrakcióra, mert tériszonyod az biztosan nincs, azt meg kell vallani. :) Fejjel lefelé lenni az óriáskeréken vagy a hullámvasúton, nem semmi mutatvány! Régebben, lánykoromban én is bevállaltam, és olyan fantasztikus érzés volt, hogy máig bizsereg a gyomrom belé. De nemcsak a vidámparkban lehet jókedved, sőt, nemcsak ott kell hogy jókedved legyen, hanem bárhol is vagy a világon éppen. Ha elszomorodsz valamin, az első dolgod mindig az legyen, hogyan is hozd vissza az elveszített jókedvedet. Nincs is ennél fontosabb sokszor. 

Ha jókedvű vagy, mindent másképp látsz magad körül. Még azokat az eseményeket is másképp nézed, amik el szoktak szomorítani, amik le szoktak lombozni valamiért. Ilyenkor adsz még egy esélyt magadnak, hogy rózsásabban lásd a dolgaidat. És ez általában be is jön, mindig van fény az alagút végén, mindig van kiút a lehetetlenből is. Csak a pesszimisták szokták búnak ereszteni a fejüket, ők azok, akiket olyan nehéz jókedvre deríteni. Legyél ezért örök optimista, olyan ember, aki mindenben meglátja a jót, a kedveset, a szépet, a gyönyörűt. Mivel rengeteg gyönyörű dolog vesz körül minket, sok esélyünk van egy kis örömöt csempészni a napjainkba. És ha már örülünk valaminek, ezzel együtt jár az is, hogy a kedvünk határtalanul jó, olyan ötletek, tervek jutnak eszünkbe, amik más körülmények között nemigen. 

Főleg most kell feltankolnod jókedvből, mert holnap már hétfő van, vége a pihenésnek, kezdődik a munka, a dologidő. Aki ilyenkor is tud mindig mosolyt csalni az arcára, és örül mindennek, ami csak körülveszi, ő bizony lehet, kivételes egyéniség, mert sokunkban dacol a hangulatunk, ha vége a hétvégének. Meg kell ezért nekünk is tanulni, hogyan is lehet mindig jókedvet varázsolni az arcunkra. Képzelj el egy olyan emlékedet, amikor vidám voltál, nevettél, és örültél mindennek! Olyan jó érzés visszaemlékezni ilyesmire, hogy rögtön el is mosolyodunk rajta egy kicsit. De ha mélyebben belegondolunk, hogy mitől is volt nekünk akkor olyan nagyon-nagyon vidám hangulatunk, észrevesszük az összefüggéseket, és biztosan nem lesz nehéz újból elővarázsolni a tarsolyunkból a vidámságot. Sose legyél szomorú, inkább őrizd meg a nevetős stílusodat, mert hiszen már mindenki erről az oldaladról ismer és szeret téged. Ne okozz ezért csalódást másoknak sem és önmagadnak sem. Mindig légy vidám, meglátod, hogy a világ majd alkalmazkodni fog hozzád! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr617918391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása