Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

97.) - Tartsd a formád!

2017. június 09. 18:54 - RiaRia

yoga-2116093_640.jpg

Mi sem könnyebb! - gondolod. Egészségesen étkezem, tornázom, jókat pihenek, akár jógaórákra is eljárok, kikapcsolódom, feltöltődöm mindennap zenével, tánccal, mozi- vagy színház látogatással, kirándulok a családdal, törődöm a gyerekekkel, így elmondhatom, hogy jól tartom a formám. No, de van-e minderre időd vagy lelkesedésed? Vagy egyáltalán képes vagy-e mindennap gyalogolni, ha kell, tartani a diétás étrendet nap mint nap, és emellett még a dolgozóba is el kell járni, meg otthon a házimunkát is alaposan el kell látni. Nem túl sok néha ez számodra?

Meg kell tudnunk találni azt az egyensúlyt, ami kiegyensúlyozottá tesz, és rávesz minket arra, hogy naponta írjunk napirendet magunknak, tartsuk be a korai ébresztőt, üljünk fel a szobakerékpárra, és mosogassunk el a vacsora után. Ne halogassuk a dolgainkat, mert csak a fejünkre nő a feladat. Hogyan lehet egy jó napot, hetet kivitelezni? Csakis úgy, ha megvan a lelki egyensúlyunk, a belső békénk, a nyugalmunk olyankor, mikor majd a falra mászunk őrületünkben, mert már megint elromlott valami, ami akadályozza a továbbhaladásunkat. Meg kell állni, és ki kell javítani, csak azután folytathatjuk a teendőnket.

Hogy formában tudjunk maradni, jó nagy adag türelemre is szükségünk van, mert a gyerkőcöt vagy az oviba vagy az angolórára kell vinni, vagy éppen játszani fogunk vele ha épp otthon van. Közben már fő a vacsora, együtt is kell, hogy üljünk a családi asztalnál étkezésnél, mert nincs is annál varázslatosabb, mikor megbeszéljük, kivel mi történt aznap, és milyen terveket szőjünk a közeljövőre. Első feladatunk csak az kell legyen, hogy jó kondiban tartsuk magunkat, így nem ér váratlanul, ha futni kell a busz után, vagy ha elromlott a lift, gyalog menjünk fel a 10. emeletre is akár. Saját magadat kell jó formában tartanod, hogy bírd az élet kihívásait, de hogy ez hogyan kivitelezhető, azt mindenki saját maga szabja meg. Valamiről biztosan le kell mondanunk néha, de ez ne legyen áldozatnak tűnő, inkább vegyük úgy, hogy majd legközelebb lesz időnk másra is.

Tartsd a formád, ha nem akarsz lemaradni a világ dolgairól, kövesd a változásokat, és bírd a strapát, ha épp arról van szó. Rendszeresen csináld a dolgaidat, mindet, amit kell, és a hatás nem marad el. Ha rendszert viszel az életedbe, sokkal könnyebben fogsz boldogulni minden nap. Élj egy boldog és vidám életet. A többi nem számít! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8112582083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása