Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

197.) - Fedezz fel új dolgokat!

2019. június 13. 01:18 - RiaRia

light-bulb-1417742_640.jpg

Az újdonság varázsával hatott rám. - de sokszor is mondjuk ezt a mondatot. És milyen jó új dolgokat felfedezni életünkben! Ez nem jelenti azt, hogy ami régi, az mind elavult, de új változásokra nagyon is szükségünk van az életünk során. Először lehet, hogy idegennek érezzük majd azt ami új, de tényleg varázserővel bírnak az újdonságok ránk. Reggel, mikor felébredsz és olvasod ezt a bejegyzést, gondolj vissza majd, hogy előző nap vajon mennyi mindennel találkoztál, ami számodra még új volt, csak épp most fedezted fel. Lehet, hogy azt hiszed, hogy nem is volt ilyen a tegnapi napodban, de én mégis arra kérlek, gondold át még egyszer az előző napodat jó alaposan. Próbálj meg percről percre visszaemlékezni, vajon volt-e valami furcsa, valami megkapó érzés, ami magával ragadott?

Minden új érzésünk egy kicsit megijeszt minket, azt hisszük, hogy olyan talajra tévedtünk, ahol esetleg nem állunk meg a saját lábunkon. Szükségünk van arra, hogy minden nap új ingerek érjenek minket, és majd ahogyan reagálni tudunk ezekre az ingerekre, talán az dönti el, hogy milyen is lesz egy-egy napunk. Sok mindentől függ, hogy hogyan indítjuk a reggelünket. Legfőképpen akkor lesz jó hangulatú a napunk, ha már reggel úgy gondolkodunk, hogy mit tehetünk azért, hogy a környezetünkben mindenki jól érezze magát.

Sok esetben követjük a napi rutint, minden nap ugyanazon az útvonalon megyünk dolgozni, majd hazafelé is. Pedig ha csak egy kis kitérőt tennénk, rájönnénk mennyi minden más van körülöttünk, és elcsodálkozunk a varázslatos világunkon. Ha már ma megpróbálsz egy kis kerülőt tenni, megfigyelhetsz más embereket. Nem mindig ugyanazokkal az emberekkel találkozol még akkor sem, ha ugyanazon az útvonalon mész haza. Mindenki más, mindenkinek más a fontos és mindenki másképp reagál az újdonságokra. Próbálj csak rámosolyogni a veled szembejövő társadra csupán jókedvedből. Nem biztos, hogy kedvező lesz a fogadtatás még akkor sem, ha te tudod magadról, hogy nem kezdeményezni szerettél volna. Ha valami új számunkra, egy kicsit megrettenünk először, nem tudjuk mire vélni a dolgot. Így lehetett a társad is, akire olyan bátran rá mertél mosolyogni. Persze azért vannak kivételek, és van, mikor kedvező a fogadtatás és a társad visszamosolyog rád. Ekkor vagytok közös hullámhosszon. Bátran próbálj ki mindent, ami számodra újdonság, mert fantasztikus élményekben lehet részed az biztos. Ma reggel tegyél egy próbát és figyeld a hatást! :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3914891642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása