Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

219.) - Készülj az ünnepre.

2020. március 03. 23:32 - RiaRia

daffodils-1316127_640.jpg

Nem kis erőfeszítés egy jó ünnepre felkészülni. Sok mindent kell figyelembe venned. Akár szüli- vagy névnap, vagy házassági évforduló, de lehet az épp a közelgő húsvét ünnepe, jó ha megadjuk a módját az ünneplésnek. Később, mikor visszaemlékezel erre az ünnepre, melegebb szívvel gondolsz majd vissza, hiszen annyi mindent beleadtál, hogy jól sikerüljön, és mindenki jól érezze magát. Egyrészről nagy felelősség is, és fizikailag is lehet, hogy bele kell adnod, ami erőd csak van. De ez mind nem baj, hiszen amikor már készen vagy az előkészületekkel és boldogan várod a vendégeket, olyan csodálatos nyugalom és békesség fog majd el, mert tudod, hogy teljes szívből és teljes erőbedobással igyekeztél.

Mindenkinél másképp történik az ünneplés. Vannak, akik szerényebben ünnepelnek, arra figyelnek inkább, hogy együtt legyenek a barátok, ismerősök, és együtt töltsék az ünnep nagy részét. Vannak, akik jobban figyelnek arra, hogy minden ami egy ünnephez kell, az meglegyen és ezért mindent meg is tesznek. Vannak, akiknek nem az számít, hogy minden a helyén legyen, inkább az, hogy mindenkinek a kedvében tudjanak járni, mindenki kívánságát figyelembe veszik. Akár így, akár úgy ünneplünk, én megtanultam a saját hibámból, hogy bizony az ünnephez tartozik az is, hogy szépen felöltözzünk, tiszta ruha legyen rajtunk és jól ápoltak legyünk. Most már én is odafigyelek arra, hogy kellően megtiszteljem a vendégeimet.

Amikor ünnepre készülsz, bizony az idődet jól kell tudnod beosztani. Ezzel a fránya idővel mindig zavarban vagyunk, sohasem elég akkor, amikor a legégetőbb szükség lenne rá. De mint olyan sok mindent, az időt is a barátunkká fogadhatjuk, és ki is cselezhetjük, így mi leszünk a nyerők. Fogadj minden ünnepet kellő méltósággal és tisztelettel, járj utána, hogy melyik ünnepnek mi az eredete, miért is ünnepeljük épp azon az egy vagy két napon. Ha elég jártas vagy már a készülődésben, nincs más dolgod, mint élvezni a baráti társaság meghitt hangulatát.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8715502670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása