Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

275.) - Leküzdheted a félelmedet.

2021. október 10. 13:53 - RiaRia

fear-gf5ddeca3a_640.png

Először is képet választottam ehhez a bejegyzéshez, mert mindenki másképp éli meg a félelmeit. Az árnyékkép hűen tükrözi, hogy mennyire tudunk félni bizonyos dolgoktól. Azt hisszük, hogy nagy az ereje, pedig ha szembe merünk nézni vele, kiderül, hogy pillanatokon belül legyőzhető. Ha nagyon magadba roskadsz, ha engeded, hogy a rossz gondolatok elborítsák a fejedet, ha nagyon átadod magad a negatív érzéseknek, akkor rövid időn belül belátod majd, hogy rossz cipőben jársz, mert ezekkel nem sokra mész, csak a lelkivilágodat gyötröd minduntalan.

Nem mindegy azonban, hogy egy csúnya póktól félünk, vagy attól, hogy az életünk kilátástalannak látszik. Az utóbbi esetben, ha nem tudod legyőzni ezeket a hiedelmeket, még szakember segítsége is szükséges lehet. Ha nem nagy a baj, épp csak szorongsz valamitől, azzal te is szembe tudsz nézni, neked lehet erre a legjobb praktikád, hiszen saját kézből ismered a félelmed okát. Ha kiderült mi is okozza a félelmeket, sokkal egyszerűbb a dolgod, mint hinnéd. Meg kell szüntetni a kiváltó okot, ha erre mód van, mégpedig minél hamarabb, annál hamarabb lesz jó kedved. A fenti képen a "szörny" csak képletesen ilyen ijesztő, a hatalma nem olyan nagy, mint azt mi beképzeljük neki. Könnyűszerrel el tudjuk hessegetni magunk mögül, ha tudjuk magunkról, hogy milyen értékek birtokában is vagyunk. A bátorság, a fegyelem, a küzdeni akarás, a nevetés, a jókedv, a vidámság, mind-mind olyan fegyver a kezünkben, ami semlegesíteni tudja a félelem hatalmasnak hitt erejét. 

Mindig nézzünk a dolgok mögé. Mindig gondolkodjunk egy picivel tovább, mint szerettük volna. Így kideríthetjük, hogy mi vagyunk-e az okozói a félelmünknek. Az, hogy félünk a pókoktól, szinte mindennapos, és nem kell túl komolyan venni, mert hiszen egy átlagos póknak semmilyen hatalma nem lehet felettünk. Ha úgy érzed, hogy az életed kilátástalan, akkor lassítani kell a tempódon, mert sok mindent beengedtél magad mellé, amit nem lett volna szabad. Ha felfedezed a kiváltó okot, egy lépéssel közelebb kerülsz a megoldáshoz. Félni egyszerűen nincs értelme, mert csak elszívjuk a jótékony energiákat magunktól. Azokat az energiákat, amik segítettek eddig is élnünk, és tovább viszik a napjainkat. Ha meg nincs értelme félni, akkor inkább összpontosítsunk a szépre és a jóra, mert ezek az érzések mindig kisegítenek minket a bajból. Ne félj semmitől, mert mindig találsz magadban annyi erőt, hogy vidám és boldog tudj lenni napról napra. Ha erre koncentrálsz, meglátod, hogy semmi, de semmi nem áll majd az utadba. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr8416716482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása