Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

8.) - Aludd ki magad!

2015. augusztus 28. 16:30 - RiaRia

Olyan édes álmot kívánok neked is, mint ami a képen lévő kisdednek megadatott. Nincs is jobb érzés, mint egy jó kiadós alvás, főleg ha előtte egészségesen kifáradtál, és már alig várod hogy végre lepihenhess. Az alvásra nagy szükségünk van, nélküle bizony csak félemberként létezünk, de nem is nagyon tudnánk létezni sem.

Elfelejtettünk aludni! Bizony, hogy itt van a hiba! Többre értékeljük más teendőnket, még mondjuk is néha - nekem pár óra elég ahhoz, hogy kialudjam magam! - pedig nincs így, és nem is volt, de nem is lesz egy ideig, míg a világ világ. Nem tudunk mindig egyformán pihenni sem, épp úgy mint ahogy nem tudunk mindig jókedvvel felkelni egy-egy hosszúra nyúlt nap után.

Tartsunk pihenőt napközben is, de ne mondjunk le az éjszakai mély alvásról, hiszen nagy jelentőséggel bír. Ha kell tartsuk be a napirendünket (már ha létezik ilyesmink), és tudatosan irányítsuk a figyelmünket arra, hogy kielégítően tudjunk indulni minden nap elé. Aki nem alszik eleget, másnap érzi már az arcbőrén is, de az arcán mindenképpen látható, hogy kialvatlanul forgolódott csak az ágyban. Elég a tükörbe nézni reggel, máris ott éktelenkednek a karikák a szemünk környékén, és a viselkedésünk is egyenesen arányos az alvással töltött órák számával. Minél többet alszunk, annál frissebben ébredünk, és minél kevesebb jut a pihenésre, annál zaklatottabbak vagyunk másokkal szemben is. Nem kellene hogy így legyen, nem kellenek a fölösleges stresszes napok, főképp ha tudjuk is, hogy egyik okozójuk éppen a kialvatlanságunk.

Tanuljunk meg relaxálni, vagy tanuljunk meg nyugodtnak maradni mielőtt elalszunk. Az alváshoz is szükségünk lehet egy-két rutin cselekvésre, szertartásra, főleg ha nem jön egyhamar álom a szemünkre. Megéri a fáradság, tanuljunk mindenféle trükköt, ami álomba ringat minket. A bölcsek javasolják, hogy úgy kell elaludni, - csukd be a szemed, s tartsd is így egészen reggelig! - Az biztos, ha megtartjuk ezt a szabályt, nem kell számolni báránykákat, elég ha a képzelőerőnkre bízzuk magunkat, máris olyan helyre repülhetünk, ahová csak a madár képes. Fogadj szót a bölcseknek, s minden nap törekedj arra, hogy jól kipihend magad.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr257741250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása