Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

220.) - Várd tárt karokkal a vendégeket.

2020. április 04. 21:53 - RiaRia

restaurant-2595404_640.jpg

Amikor írtam a motivációs címeket, még nem gondoltam, hogy ilyen nehéz helyzet adódik, amikor épp erre a bejegyzésre kerül sor. Az időpont épp aktuális lenne, mert közeleg a húsvét, de olyan szorult helyzetben vagyunk, hogy a vendégségre még csak gondolni sem lehet épp most. Először át akartam írni a címet másra, de ha már így adódott, akkor úgy gondoltam, hogy eljön még az az idő, amikor vígan és boldogan fogadhatunk vendégeket az otthonunkba.

Gondolj csak arra, hogy milyen élvezetes is lesz, amikor minden rossznak vége lesz és te egy ünnepi ebéddel fogadod majd a hírt, hogy minden veszedelemnek vége, mindenki azt csinálhat, amit csak szeretne, és oda mehet, ahová csak szeretne menni. Amikor vendégeket várunk, nagyon körültekintőek vagyunk. Szeretnénk, hogy jól sikerüljön a napunk, és mindenki jól érezné magát. Ehhez azonban épp az kell, hogy tudd tárt karokkal várni a vendégeidet. Gondolatban mindig minden könnyebb. Amikor a megvalósításra kerül a sor, akkor jönnek néha nehézségek, amiken túl kell jutnunk. Nem az a fontos, hogy milyen pompával várod a hozzád érkezőket, hanem, hogy a szíved mélyén mit érzel amikor a vendégeidre gondolsz. Mindenkihez legyen majd egy-egy jó szavad, próbáld eltalálni, hogy ki minek örülne éppen abban a pillanatban. 

Amikor összejövünk, hogy egy jót beszélgessünk egymással, örül a szívünk, mert olyan emberekkel fogunk találkozni talán, akikkel csak ritkán futunk össze. Ha ez így van, akkor még inkább ünneplőbe kell öltöztetni a szívünket, és minden porcikánkkal azon kell igyekeznünk, hogy vidám és örömteli hangulat alakulhasson ki. Amikor vendégeket vársz majd, jó előre eltervezed, hogy hogyan is fog alakulni az ünnepség. Lesz egy forgatókönyved, amit szeretnél ha úgy sikerülne összeállítani, hogy változatos programok szerepeljenek benne. A cél mindig az, hogy amikor a vendégek már hazafelé igyekeznek, örömmel és vidáman váljanak el egymástól. Lehet tanulni is a jó vendéglátás művészetét. De a legjobb, ha önmagadat adod, mert akkor nem kell hirtelen improvizálni, ha véletlenül balul sül el valami. Mindig legyél természetesen egyszerű, úgy beszélgess mindenkivel, mintha már régen barátok lennétek, és nem baj, ha egy kicsit kíváncsi is vagy, mert akkor sok-sok kérdésed lesz a beszélgetőtársadhoz, és ez elég alap ahhoz, hogy egy jóízű beszélgetés jöjjön létre köztetek.

Ha a szíved mélyén örülsz, hogy vendégül láthatod az ismerőseidet, ők is örömmel jönnek majd hozzád, mert megérzik a vendégszeretetet. Légy jó háziasszony, vagy házigazda! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr6515592458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása