Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

276.) - Légy gyors, mint a gepárd!

2021. október 10. 15:10 - RiaRia

cheetah-gc9ba0c8e3_640.png

Tudvalevő, hogy a gepárd a leggyorsabb állat, olyan szélsebesen gyorsul, hogy aki a közelében tartózkodik, annak bizony a nyúlcipő igencsak kevésnek bizonyul. Legyőzni szinte lehetetlen. Amikor azt kérem tőled, hogy légy olyan gyors, mint a gepárd, akkor arra gondolok, hogy nemcsak a cselekedeteidben, hanem az észjárásodban is próbáld meg túlszárnyalni a gepárdot. Sokat köszönhetünk ugyanis annak, hogy tudunk kellően gondolkodni, akkor "kapcsolunk", amikor épp itt az ideje, és akkor vesszük gyorsabbra a tempónkat, amikor az idő épp ezt sürgeti. Nemcsak azért hoztam fel az állatvilágot, mert sokat lehet tanulni tőlük, hanem mert szeretem őket, és tisztelem is őket. Velük teljes a világunk, és valljuk be, hogy sokszor kizsákmányoljuk őket. 

Ha épp lusták vagyunk, eszünkbe sem jutna gyorsan gondolkodni. Ezt olyankorra időzítjük, amikor bokrosabb teendőink vannak vagy szorít a határidő valamiért, és gyorsabb észjárás szükséges. Legyél gyors a cselekedeteidben, de ne legyen ez a hátrányodra. Nem szabad belezavarodni a gyors tempónkba, lehet, néha épp lassítanunk kell, mert a helyzet úgy kívánja. Ha megnézted a fenti képet a gepárdról, láthatod benne az összeszedettséget, minden mozdulata szinte másodpercre ki van számolva. Minden bizonnyal a rutin is benne van ebben a fenti képben, látszik, hogy milyen összehangoltak a mozdulatai.

Légy gyors, mint a gepárd! Meglátod hasznát veszed majd ennek a biztatásnak. Sok minden a pillanatokon múlik. A pillanatok összjátékán. Ha időben tudsz fékezni az autóddal, mikor egy szarvas épp az úttesten fut át, ha gyorsan tudsz gondolkodni, amikor erre a legnagyobb szükség van, elmondhatod, hogy győztesen kerültél ki a szituációkból. Jó, ha gyakoroljuk a gyorsaságot, mert az élet számos területén szükségünk lehet rá. Légy szelíd, mint a galamb, légy bátor, mint az oroszlán, és légy gyors, mint a gepárd! Nem véletlenül, alakultak ki ezek a párosítások. Olyan tulajdonságok ezek, amiket méltán érdemeltek ki. Akár a galamb az ő szelídségével, vagy az oroszlán az ő nagy bátorságával, ugyanúgy a gepárd is méltán viseli a gyorsaság szimbólumát. Szeressük bennük ezeket a tulajdonságokat, és próbáljunk egyet-kettőt a magunkévá tenni. 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr116716538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása