Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

7.) - Légy nyugodt!

2015. augusztus 02. 20:00 - RiaRia

Épp itt az ideje, hogy mindent félretéve (ha eddig még nem tettük meg), lepihenjünk. Figyeld a képet! Minden, ami van a képen, csakúgy árasztja magából a nyugalmat. Arra figyelmeztet, hogy itt az idő, hogy törődj magaddal is. Én nem szoktam túl sok időt tölteni a fürdőszobában azzal, hogy szépítkezzek. De most már igenis rááldozom az időt, és törődöm magammal. Akár olvasásról van szó, vagy jegyzetelésről, vagy az aktuális holnapi ruháimat rendezgetem, azt figyeltem meg, hogy kikapcsol a fejem, és önfeledten végzem azt, amibe épp belefogtam. Ilyenkor érezheted te is, hogy közel vagy a flow állapotához, mert nem akarod abbahagyni azt, amit csinálsz. Jólesik olvasni egy jó könyvet, szinte nem is akarod abbahagyni az olvasást.

Elfelejtünk törődni magunkkal. Figyelmeztessük magunkat arra, hogy kell nekünk is saját kis plusz idő, ami csak a miénk, és akkor azt csinálhatunk, amit a legszívesebben akarunk. Nyugodtak csak úgy tudunk lenni, nyugodtak csak akkor tudunk lenni, ha legelőször csak saját magunkat kényeztetjük. Nem a szeretteinket, hanem önmagunkat.

Ha te nem vagy egyensúlyban, nem vagy kiegyensúlyozott, másnak sem tudsz segíteni. Vagyis az első elkövetkező harci feladat az, hogy tudj nyugodt maradni, tudd kipihenni magad, és ez a pillanat épp most van. Vasárnap este van, és olyan csendes, nyugodt légkört teremthetsz magad körül, amilyet csak akarsz, és amilyet csak te tudsz. Hallgass zenét, vagy készítsd el az esti pihentető, nyugtató teádat, vagy sétálj egyet a friss levegőn, de ne csinálj semmilyen megerőltető feladatot. Jön az magától is.

Kívánok ehhez jókedvet, örömöt, legyen szép az álmod, s reggel gondolj vissza erre az időre, amit csak magadra szántál. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr487674364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása