Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

44.) - Mozgásban kell lenni.

2016. október 10. 05:16 - RiaRia

ballet-1464648_640.jpg

Édesanyám mindig is szerette volna, ha népitáncos lettem volna. Szerettem táncolni, de mégsem éreztem kedvet hozzá. Inkább a társastánc vonzott, amit sajnos abbahagytam. Később, kamaszkorom legmozgalmasabb időszakában a disco korszakban éltem ki a mozgásigényemet. Most már inkább az ilyen balettszerű finommozgások érdekelnek, de azért nem tudok kibújni a bőrömből, és a dallamosabb zenére még mindig táncra perdül a lábam.

Minden fiatalnak csak tanácsolni tudom, hogy ha már abbahagyta a mozgást, mihamarabb térjen vissza hozzá, hiszen szükségünk van a kellő ritmusra, mozgásban kell maradnunk. Az én koromban már elég ha ugrabugrálok, ahogy bírok, de a fiatalabb nemzedék, ha meg akarja őrizni egészségét, bizony formában kell maradni. Ha sokáig nem végzünk kellő mozgást, bizony elkorcsosulnak, elgémberednek a végtagjaink, fájni kezdenek az ízületeink, és egyszercsak azt vesszük észre, hogy nem tudjuk követni a ritmust, és elnehezülnek a csontjaink.

Légy ezért mindig mozgásban, keríts alkalmat arra, hogy egy jót szaladgáljál az unokákkal, a gyerkőcökkel, fogócskázzatok, tollaslabdázzatok, szaladjatok, kergetőzzetek, mozogjatok annyit, amennyi jólesik.

Mozgásban kell lennünk folyamatosan. Ne felejtsük el beiktatni a napirendünkbe a napi sétát, a gyaloglást, egy kis labdajátékot, a lényeg, hogy jóleső fáradtsággal térjünk haza. A www.life.hu indította 2016-ban a kihívások évét, minden hónapban egy-egy feladatot kell végrehajtani az egészségünk érdekében. Követendő példa, mutassuk meg mit tudunk, és kapcsolódjunk be a programba. :) 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr5511784883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása