Éljen az életmódváltás!

Légy optimista!

203.) - A bölcs ember sosem téved.

2019. augusztus 03. 10:47 - RiaRia

portrait-4296867_640.jpg

Minden helyzetben bölcsen dönteni talán a legnehezebb dolog a világon. De aki megtanulja, hogy először gondolkodik, csak azután szól, az már közel jár ahhoz, hogy ne sok hibát vétsen életében. A bölcs ember sosem téved, mert átgondolja mindig, hogy milyen súlya is van a szavainak és így nem árt senkinek, bárkivel is beszél. Tanácsot tud adni bármilyen helyzetben, és úgy is él, hogy az ő élete is irigylésre méltó lesz.

Nem szükséges ahhoz idősnek lenni, hogy elsajátítsuk a bölcsességet, bár igaz, hogy időt igényel mire olyan tapasztalatra teszünk szert, hogy egyre kevesebb hibát vétsünk. De amire időt szánunk és azt az időt komolyan is vesszük és gyakoroljuk minden nap a helyes élet szabályait, akkor nem nagyon hibázhatunk.

Minden kultúrában igazi mély szerep jut a bölcs embereknek. Jó rájuk hallgatni, jó a tanácsaikat megfogadni, és kis idő múlva, ha tanítványokká szegődünk melléjük, mi is olyan tudásra tehetünk szert, amit mindig tudunk alkalmazni. Minél korábban kezdjük a gyakorlást, annál hamarabb tudunk helyes döntéseket hozni életünkben. Azt mondják, hogy a tudás hatalom. Ezért mindenképpen érdemes törődni önmagunk fejlesztésével. Gyermekeinknek is minél hamarabb adjuk át azt amit mi tapasztaltunk meg életünkben, hogy ők is önállókká tudjanak válni. Ha mégis mi szorulunk segítségre, nem baj, mert ebből is tanulunk. A bölcs ember sosem téved. Sosem lép helytelen útra, tudja mit miért csinál, és méltón viseli a bölcs nevet. Igyekezzünk mi is a bölcsek nyomdokaiba lépni, könnyebb és sikeresebb életet élhetünk.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motivaciok-megerositesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1314993136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása